Windows 10 – funktioner och säkerhet i Microsofts senaste operativsystem

 

Efter det omåttligt populära Windows 7 har nu Microsoft kommit med ett nytt operativsystem. Windows 10 är Microsofts senaste uppgradering av sina operativsystem, och med det kommer en mängd olika nyheter och förbättringar. En nyhet är till exempel att du fram till den 30 juli 2016 kan uppdatera från till exempel Windows 7 till Windows 10 helt gratis, men därefter kommer det att kosta om man vill uppdatera till Windows 10. Vilka nyheter och funktioner finns hos Windows 10? Här nedan kan du läsa mer om Windows 10 och dess nya funktioner och säkerhetsverktyg.

Om operativsystemet Windows 10

Windows_10_screenshotDet nya operativsystemet Windows 10 innehåller en rad uppgraderingar och förbättringar. Några av de mest framträdande presenteras här. En av de främsta uppdateringarna gäller den nya webbläsaren Edge, som ersätter Explorer. En annan intressant nyhet är Cortana, som är namnet på Microsofts digitala support, som finns i Windows 10. Denna support eller assistans kan du använda för att ställa frågor gällande Windows, men också för att utföra sökningar på internet. En annan stor nyhet är det förändrade utseendet och logotypen. Den nya startmenyn påminner minst sagt om en smartphones meny. Faktum är att Windows 10, både till utseende och funktioner, kommer att fungera mer homogent mellan dator, telefoner och surfplattor. Du kommer till exempel kunna köra alla appar på alla dessa enheter.

Säkerhet och säkerhetssupport på Windows 10

En av de viktigaste frågorna gällande nya och uppgraderade operativsystem handlar om säkerheten samt säkerhetssupporten och –verktyg. Precis som hos till exempel Windows 7 har Windows 10 ett åtgärdscenter. Windows 10 är dessutom mycket säker, vilket till stor del beror på Windows Defender och Windows-brandväggen . Windows Defender är ett säkerhetsverktyg som skannar allt som du laddar ned till och/eller kör på datorn. Du kan när som helst välja att stänga av skyddet för en liten stund, om det behövs. Om Windows Defender skulle hitta något skadligt under skanningen får du ett meddelande om detta, tillsammans med förslag på åtgärder för att fortsättningsvis skydda din dator. All information och support på detta får du genom Microsofts hemsida, deras hjälpforum eller via telefon.

Related Posts

_

mts_newsonline