Microsoft Windows – operativsystem och support

 

Microsoft Windows är ett bekant namn för de allra flesta datoranvändarna idag. Windows är benämningen på flera operativsystem utvecklade av Microsoft. Tillsammans med Office-produkterna utgör Windows deras flaggskepp. Idag finns det flera olika varianter och uppdateringar av Windows operativsystem, till exempel Windows XP, Windows Vista, det mycket populära Windows 7 och det allra senaste Windows 10. Faktum är att fler än hälften av dagens PC-användare har just Windows 7 som operativsystem, vilket alltså gör det till världens största företag för operativsystem. Till sina operativsystem erbjuder Microsoft flera olika supportverktyg som kan hjälpa dig att reda ut problem och förhindra intrång på din dator etcetera.

Windows olika operativsystem och support för dem

Windows allra första operativsystem heter Windows 1, men då får vi bege oss långt tillbaka i tiden. Allt eftersom nya versioner och uppgraderingar av operativsystemen tillkommer blir givetvis supporten på de äldre systemen begränsad. Populära operativsystem som Windows XP och Windows 7 finns det inte längre någon support på idag. Det här har gjort människor oroliga, då många använder sig av Windows 7 än idag. Vad detta innebär är dock att utvecklingen av operativsystemet har avstannat, och att den främsta supporten inte längre berör just det systemet. Hjälp finns dock alltid att få, men idag fokuserar Microsoft mer på de nyare versionerna av operativsystem, till exempel Windows 8.1 och det allra senaste; Windows 10. För bästa möjliga support kan därför en rekommendation vara att uppgradera till någon av dessa versioner.

Vad består Windows support av?

Indianapolis, US - May 15, 2016: Microsoft Midwest District Headquarters I

Att vara en så stor samling operativsystem som Microsoft Windows är innebär också vissa krav på support på systemen. På Microsoft Windows hemsida kan du leta dig fram till frågor och svar gällande en mängd olika områden och inom de olika operativsystemen. Fokus ligger dock på de nyare varianterna. Några exempel på supportverktyg som du kan hitta online är hur du installerar och uppgraderar ditt operativsystem, problem och lösningar med internetanslutning och hur du skyddar in dator med hjälp av till exempel en brandvägg. Om du inte hittar lösningen på ditt problem bland dessa frågor och svar finns det dels ett community där du kan ställa din egen fråga, och dels en direktsupport som du kan ringa till för vidare hjälp

Related Posts

_

mts_newsonline