Hur man får Windows-support

Microsoft Windows är ett populärt och välanvänt operativsystem världen över. Ibland kan det hända att man får problem med systemet och då finns det tryggheten att kunna ha en support att vända sig till. Microsoft support finns till för att lösa alla former av tekniska problem med Windows och kan ge professionella råd och tips om produkter.

Fördelar med Windows-support

Windows operativsystem kan användas i stationära datorer, laptops och telefoner. Att ha Windows kan fungera felfritt men det finns vissa orsaker till att det inte fungerar som det ska. Man kan kontakta Microsoft support direkt, men oftast kan man få produktsupport av det företag man har köpt sin produkt från. Om en stationär dator eller laptop dock skulle gå sönder helt, kostar det en del att skaffa nytt och man måste lägga ut en hel del pengar. Har man inte råd med köpet, kan man med stor fördel använda sig av https://lanakuten.com som samlat alla fördelaktiga lån på ett och samma ställe! Man får en bra överblick och förslag på de allra bästa lånen till köpet av en stationär dator eller laptop.

Fördelen är att man kan få snabb hjälp både med det och alla de olika Windowsversioner som Microsoft skapat och de flesta använder sig av Windows 10 i dagsläget. När Microsoft skulle stänga sin support för Windows 7, upptäcktes det att hela 378 miljoner datorer världen över fortfarande kör Windows 7. Microsoft beslutade då att förlänga supporten för Windows 7 fram till år 2024. Utöver Microsoft, som alltid har gett support för Windows operativsystem, finns det ett flertal andra företag online som har nischat sig med samma tjänster.

Windows historia

Microsoft har med tiden utvecklat allt mer uppgraderade Windowssystem sedan 90-talet. Det var vid starten år 1995 som Microsoft öppnade upp ett första fönster till omvärlden med Windows 95 och datorn blev mer användbar än någonsin. Denna version var en 32-bitars version riktad mot hemanvändare och Windows 95 blev snabbt populärt att installera hemdatorn. Inom ett par år blev Windows 95 en succé och blev det mest installerade datorprogrammet världen över.

År 2002 beslutade man att Windows 95 inte längre skulle vara aktuellt och supporten avslutades för Windows 95 och Windows 98 tog över. Sedan dess har en mängd olika Windows operativsystem skapats med en backup och support av Microsoft. När så Windows 10 lanserades många år senare, gick chefen för Microsoft ut med en tydlig varning för Windows 7, att systemet skulle ha för mycket brister. Denna varning gick ut samtidigt som Windows 10 lanserades. Man ville att så många som möjligt skulle installera och börja använda Windows 10.

Många enheter som har den senaste versionen av Windows 10, har idag olika support beroende på val av märke på dator, telefon eller laptop. Har man till exempel köpt en dator från HP eller DELL, brukar den lokala supporten för varje företag kunna stå för hjälp med problem och felsökningar för Windows 10. Företagen brukar ofta stå för att vara produktsupport och mellanhand för kunden och Microsoft support med dess hjälpsamma och kunniga team.

Related Posts

_

mts_newsonline