Så genomför du en diskdefragmentering i Windows

När man har haft sin dator i ett eller ett par år kommer man sannolikt att märka att prestandan inte är densamma som när man köpte den – kort sagt, att det har blivit långsammare. Det finns ett flertal åtgärder man kan vidta för att försöka råda bot på detta, och en av dem är att genomföra en diskdefragmentering.

I Windows senaste version, Windows 10, har defragmenteringen bytt namn till ”optimering”, men det handlar om samma funktion. För att komma åt den går man in i Utforskaren och väljer Den här datorn. Där dyker det som bekant upp en förteckning över datorns hårddiskar. Genom att högerklicka på den disken man vill defragmentera och välja Optimera startar defragmenteringen. Man ska dock komma ihåg att moderna ssd-diskar inte ska defragmenteras.

Om du själv planerar att starta ett företag som sysslar med IT-support, kommer du sannolikt att få svara på frågor kring detta och kring hur man gör sin dator snabbare mer eller mindre varje dag. Något annat som du troligen kommer att kämpa med varje dag, i alla fall till en början (och kanske även vid tillfällen senare i företagets verksamhet) är att företaget har fler utgifter än inkomster. Vid sådana tillfällen kan det vara en trygghet att ha en checkkredit. Du kan kontakta Capcito för att få veta mer om hur det funkar och för att få hjälp med att ordna checkkrediten.

Related Posts

_

mts_newsonline