Så förändras Windows 10

När Windows 10 lanserades väckte det starka reaktioner. Windows förändrades radikalt och med stora förändringar kommer ofta starka åsikter. Vissa älskade den nya versionen av Windows och vissa var mindre glada över tvånget att behöva byta. Det var dock ett stort framsteg när Microsoft bestämde sig för att ändra på hur kunden får tag i den faktiska produkten. Från att tidigare behöva köpa en fysisk produkt varje gång du önskar en ny version, till att idag få den nya versionen nedladdad över nätet. Men till hösten är det så dags för den första uppdateringen av Windows 10.

Höstens stora uppdatering

Microsoft har meddelat att de släpper den nya uppgraderingen till hösten och det är stora förändringar på gång. Störst fokus ligger vid förändring av designen där man satsar på ett mer lättöverskådligt och användarvänligt snitt. Åtgärdscenter får ett rejält ansiktslyft när det görs om för att vara mer lättöverskådligt även det. Det kommer en ny sektion med appar, möjlighet att ändra utseende på startmenyn och trevliga funktioner som möjligheten att nåla fast favorithemsidor i aktivitetsfältet. Bra att veta är dock att dessa öppnas såklart i webbläsaren Edge. Något Microsoft även satsar hårt på i uppgraderingen är att utveckla och förbättra funktionen för att använda pennan ”Stylus”. En penna du använder på din dator eller surfplatta istället för mus.

Redan nu för Windows insider-program

Microsoft har genom ett långt blogginlägg berättat i detalj vad uppgraderingen innehåller. Där man som läsare kan följa en innehållsförteckning punkt för punkt. Efter besöket på sidan kom det automatiskt upp en förfrågan att godkänna villkoren inför kommande uppgradering till hösten. Självklart är uppgraderingen kostnadsfri för Windows 10 användare, ingen behöver kontakta inkasso för det senaste inom Windows. Microsoft har redan nu valt att lansera en förhandsversion för sitt insider-program. Deras ”insiders” har därför möjlighet att redan nu testköra uppgraderingen och kunna upptäcka eventuella brister eller buggar innan den stora lanseringen till hösten. Det hela känns väldigt spännande. Windows 10 kändes svårhanterligt och nästan ett lite för stort kliv bort från tidigare utgåvor av operativsystemet. Även om det handlar om viss vana, ser vi fram emot ett mer användarvänligt Windows.

Related Posts

_

mts_newsonline