Hur står sig en Windows PC mot spelkonsolerna?

Spelvärlden har sedan länge splittrats i två läger när det kommer till gaming: konsolspelare och pc-spelare. Både konsol och PC har sina för- och nackdelar, men Windows-användare har en klar fördel i att de i högre grad kan anpassa sin spelupplevelse i jämförelse med traditionella spelkonsoler. För den som vill få ”sitta-i-soffan-med-polarna”-känslan som normalt associeras med spelkonsoler, finns det enkla tricks för att skapa känslan med din PC.

Kontroller och tillbehör

Mus och tangentbord lämpar sig bäst för skjutspel och strategispel, men handkontroller har en definitiv plats i gamingkulturen. En handkontroll av hög kvalitet ger en speciell känsla som lämpar sig bra för partyspel med kompisarna och plattformsspel, för att nämna ett fåtal. Utbudet på spelkontroller till PC är enormt, vilket kan göra det svårt att välja rätt. På https://estore.nu/sv/ finns ett bra urval av handkontroller till PC med olika prisgrader och funktioner. Vissa lämpar sig bättre för en viss speltyp, andra för en viss handstorlek.

Priser och utbud

Det är väldigt få som idag ifrågasätter att PC och Windows är överlägset när det handlar om hur mycket pengar du måste spendera per spel. Det är enkelt att jämföra priser mellan spel som släpps på både konsol och PC. Det är också enkelt att se att PC-spelare i princip alltid får en bättre deal.

Konsoler har dock en klar fördel gentemot datorer när det kommer till spelutbud och releasedatum. Det är dock inte alltid så, men det går inte att ignorera i specifika fall. Det första är att konsoler har en del exklusiva spel som aldrig släpps på PC. Många som kallats ”exklusiva” har dock släppts till PC några år senare, så det är en sanning med modifikation. Men vill du spela Mario och Zelda idag – ja, då har man inte så mycket val än att köpa en Nintendokonsol. Detsamma gäller för God of War till Playstation 4 och Forza-spelen till Xbox exempelvis.

Related Posts

_

mts_newsonline