Windows 10: Home eller pro?

Det här är ett vanligt dilemma när folk ska införskaffa ett nytt operativsystem. Många bryr sig inte om att Windows 10 Pro kostar en tusenlapp mer än vad Windows 10 Home gör. Varför? Jo, för att man vill ha den bästa standarden.

Home

Du bör tänka över vad du ska använda din dator till. Om du mest surfar omkring på shoppingsajter, tittar mejlen och uppdaterar Facebook – ja, då passar nog Home för dig. Din dator behöver inte all den kapacitet som Pro erbjuder. Så det är bättre att du spara pengarna till något annat. Ibland kan det vara bra att ha Windows Home på din hemmadator, och kanske Windows Pro på arbetsdatorn. Men du kan också byta läge, om du bara har en dator. Om du exempelvis är frilansare så kan du byta till Pro under dagstid och till Home under fritid.

Pro

Om du däremot gör lite mer avancerade saker på din dator, kanske så är det en företagsdator? Om du reser mycket med din dator så erbjuder Pro ett krypterinssystem: Bitblocker. Det innebär att din dators filer är säkra även om den blir snodd.

När du sitter med dina Trådlösa hörlurar och försöker koncentrera dig på ett videomöte, så är det extremt olämpligt att operativsystemet påbörjar en uppdatering. Windows Home gör detta automatiskt. Men med Pro så kan du stänga av automatiseringen, och själv välja när din dator är tillgänglig för uppdateringar.

En Pro har även något som kallas ”Domain Join”, där du kan koppla upp din personliga dator till ditt företags domän. Det vittnar om att Pro verkligen är till för företagsmarknaden, och inte hemmaanvändaren.

Att pro har alla dessa finesser som inte Home har, betyder inte att Pro är bättre. Det betyder snarare att Windows har anpassat sina tjänster efter sina kunder. Det är en stor skillnad på en arbetsdator och en hemmadator.

Slutsats

De två olika varianterna av Windows 10, är både skarpa och bra. Men du bör tänka efter när du väljer vilken version som passar dig bäst. Men om du mot allt förmodan valt fel, så kan du enkelt byta genom att gå in på ”Intställningar”, ”Uppdatering och säkerhet”, ”Aktivering” och sedan ange en nyckel för att komma in till programmet.

Oavsett om du väljer Windows 10 Pro eller Windows 10 Home, så är blir du garanterat nöjd. Windows första operativsystem släpptes redan 1985, så de har både erfarenhet och kompetens. Idag är Windows det mest använda operativsystemet i hela världen.

Related Posts

_

mts_newsonline