Ordbehandlingsprogrammet Microsoft Word

Alla som äger en Windows PC känner absolut igen det välkända namnet Microsoft Word. Det är för att detta är det program som flest människor världen runt använder för just dokumentredigering. Att det har blivit så populärt beror dels på att det ingår i Microsofts Office paket, dels på att det är mycket enkelt och numera intuitivt att använda. Vad man kan göra i det, beror på vilken nivå man väljer att arbeta i. Som bas fungerar detta program utmärkt som ordbehandling. Du skriver, gör styckeindelningar, gör marginaler, sköter stavningskontroll och skapar eventuellt spalter i texten genom bara några knapptryck. Vill du gå vidare, kanske du väljer att använda en fin mall för ditt dokument eller ditt brev, och gör rubriker, underrubriker ochhar flera andra typsnitt beroende på vad du vill skapa. Tycker du om att vara kreativ och använda färg och form i dina dokument och brev är Word ett säkert val.

Fler funktioner utvecklas

Du kan skapa signaturer, och numrera sidorna, liksom lägga till ett sidhuvud eller en sidfot som följer med i hela ditt dokument. Ska du använda Word för en mer avancerad skrift eller för akademiskt bruk, är det bra att veta att programmet enkelt gör en innehållsförteckning baserat på dina rubriker och sidnummer. Det är mycket enkelt att få till! Från början ingick Windoes i en PC, men seanre har programmakarna velat ha betalt för licenserna. Det är enklare att hitta hitta gratisversioner av program till sin dator nu än tidigare. Idag finns det en gratis nedladdning för just Microsoft Word, som gör att du enkelt kan installera detta program på datorn utan några konstigheter och dessutom slipper lägga massa pengar på ett dokumentredigeringsprogram. Gratisversionerna har en hög funktionalitet och ett tilltalande och enkelt gränssnitt. Vill du sedan kunna omvandla Word till andra filformat, signera digitalt och spåra ändringar, exempelvis, kan det ändå vara klokt att satsa på en professionell betalvariant som innehåller fler funktioner och finneser för ett företag eller en skola.

Hur hjälper Word dig i jobbet?

För dig som gillar att arbeta inomhus på kontor eller med skrivande kan det vara bra att veta att det finns många intressanra tjänster på netjobs.com. Vid kontors eller skrivarbete har du en mycket stor fördel av att kan hantera allt vad Office paketet innehåller, däribland Word. Även om du senare i din karriär behöver använda andra program är det lättare att lära sig nya om du redan kan använda programmet Word, då de flesta andra program bygger på samma typer av funktionalitet du redan lärt av detta. Dessutom kan du använda Word till mycket mer än du tror! Här är en summering: skriva, redigera, inforga bild och logotype för att skapa produkt- och programblad är lätt med Word. Skapa en avhandling med innehållsförteckning och sidnumrera samt publicera online fungerar utmärkt. Att dela dokuement med andra för att samarbeta går minst lika bra via Office Online som har en online gratisversion av Word.

Related Posts

_

mts_newsonline