Guide: Byta språk på användargränssnittet i Windows 7

Vilka utgåvor kan jag byta språk på?

Möjligheten att växla språk på användargränssnittet i Windows 7 är endast tillgänglig i utgåvorna Ultimate och Enterprise. I övriga utgåvor av Windows 7 (Professional, Home Premium, Starter och Home Basic) är det inte möjligt att installera fler än ett språk.

Är du hemanvändare och vill kunna växla språk på användargränssnittet måste du köra Windows 7 Ultimate då Windows 7 Enterprise endast är tillgängligt för företag som köpt volymlicensavtal av Microsoft.

Installera ett språkpaket från Windows Update

Om du kör Windows 7 Ultimate eller Windows 7 Enterprise kan du installera fler språkpaket från Windows Update (kör du Windows 7 Enterprise kan du även kontakta IT-avdelningen på din arbetsplats för att få tillgång till språkpaketen).

 

Nedan följer steg-för-steg-instruktioner för hur du installerar ett språkpaket på det normala sättet via Windows Update. I exemplet visas hur du installerar ett engelskt språkpaket på en dator som kör en svensk version av Windows 7.

Klicka på StartStart-knappen, All programs (Alla program) och välj Windows Update.

Klicka på länken n optional updates are available (n valfria uppdateringar är tillgängliga).

Under rubriken Windows 7 Ultimate Language Packs visas en lista med tillgängliga språkpaket. Markera kryssrutan bredvid det språkpaket du vill lägga till och klicka på knappen OK. I vårt exempel markerar vi Swedish Language Pack (Språkpaket för svenska).

Bekräfta att du vill installera språkpaketet genom att klicka på knappen Install updates (Installera uppdateringar).

Vänta sedan medan språkfilerna installeras. Installationen tar uppskattningsvis 15-30 minuter.

När installationen av språkpaketet är klar visas meddelandet The updates were successfully installed.

Växla språk på användargränssnittet

När installationen av språkpaketet är klar kan du växla till det nya språket om du vill. Klicka i så fall på StartStart-knappen, Control Panel (Kontrollpanelen) och klicka på länken Change display language (Byt visningsspråk) som finns i avsnittet Clock, Language, and Region (Klocka, språk och nationella inställningar).

 

I listrutan Choose a display language (Välj ett visningsspråk) väljer du önskat språk (i vårt exempel väljer vi svenska) och klickar på OK.

Bekräfta åtgärden genom att klicka på Log off now (Logga ut nu). För att slutföra bytet av språkversion måste du alltid logga ut från din aktuella Windows-session och logga in på nytt.

Stegen ovan är allmänna, så om du vill byta till ett annat språk är det bara att installera önskat språkpaket och upprepa stegen ovan.

Avinstallera ett språkpaket

Om du vid ett senare tillfälle ångrar dig och vill avinstallera ett språkpaket så klickar du på StartStart-knappen, Control Panel (Kontrollpanelen) och klickar på länken Change display language (Byt visningsspråk) som finns i avsnittet Clock, Language, and Region (Klocka, språk och nationella inställningar). Klicka på knappen Install/uninstall languages (Installera eller avinstallera språk) och följ instruktionerna. Observera

Vilka språk stöds?

Du kan installera språkpaket för följande språk från Windows Update:

Arabiska
Bulgariska
Danska
Engelska
Estniska
Finska
Franska
Grekiska
Hebreiska
Italienska
Japanska
Kinesiska (förenklad)
Kinesiska (traditionell)
Koreanska
Kroatiska
Lettiska
Litauiska
Nederländska
Norska (bokmål)
Polska
Portugisiska (Brasilien)
Portugisiska (Portugal)
Rumänska
Ryska
Serbiska (latin)
Slovakiska
Slovenska
Spanska
Svenska
Thailändska
Tjeckiska
Turkiska
Tyska
Ukrainska
Ungerska

Direktlänkar till språkpaket på Microsofts servrar

Många webbplatser har publicerat direktlänkar till språkpaketen för Windows 7 som finns på Microsofts servrar. Om du av någon anledning har problem med att installera språkpaket för Windows 7 via Windows Update enligt ovan kan du även prova att ladda ned och installera ett språkpaket genom att klicka på någon av direktlänkarna nedan.

Språkpaket för 32-bitarsversioner av Windows 7 (x86):

Språkpaket för 64-bitarsversioner av Windows 7 (x64):

7 responses to “Guide: Byta språk på användargränssnittet i Windows 7”

 1. Tobias Sörensson

  hej jag tycker denna guiden är fel fri. Men varför ska språk-paketen bara vara för ultimate och enterprise och inte alla W7 användare? tycker det är särbehandling av folket som inte har så mycket pengar att lägga ut på ett nytt OS. jag har Ultimate men bara för att jag fick det av en kompis. annars skule jag ha hållit mig till XP.

 2. F F

  Tack för en enkel och tydlig guide, den hjälpte mig!

 3. Byt språk i Windows 7 » The Blog of Blogs

  […] Byt språk i Windows 7 Genom att installera språkpaketet i Windows 7 kan man enkelt välja mellan olika språkinställningar för hela systemet. En steg-för-steg-guide till hur man installerar språkpaketet och sedan konfigurerar sitt system kan du läsa hos Windowshjalp.se. Byt språk […]

 4. Eskil

  Hej! Nu är det så att jag installerat svenska på visningsspråk, men har nu ångrat mig och vill byta. Tyvärr har jag inte Ultimate eller Enterprise. Finns det något sätt att ångra valet? Typ avinstallera svenskan och installera ett nytt (innebär att jag aldrig har fler än ett språk..)?

 5. luk

  tack tack !!!

 6. Emma

  Hej! Jag undrar samma sak som Eskil.
  Kan jag starta om och få engelska som enda språk? Hur?

  Mvh
  Emma

 7. Joakim

  Jag har också installerat svenska som språk men har ändrat mej, jag vill ha engelska. Jag har Windows 7 Professional 64 bit. Tacksam för svar.

Leave a Reply